Camponotus barbaricus

A faj jellemzői

Előfordulása:Dél-Európa, Észak-Afrika
Lakókörnyezete:nyílt (nem száraz) területek
Optimális körülmények:Fészek: T: 21-25°C RH: 50-60%
Kifutó: T: 18-28°C RH: 30-50%
Méreteik
  • Királynő:
  • 17 mm
  • Dolgozó:
  • 8 – 17 mm (3 kaszt)
  • Katona:
  • nincs
  • Hím:
  • 10 mm
    Téli álom:október végétől február végéig (12-15°C)
    Fészek:talajban sziklák alá, fák tövébe
    Államforma:egykirálynős
    Kolóniaméret:max. 10 000 egyed
    Táplálékok:méz, rovarok, lárvák

    Rendszertani besorolása

    Ország:Állatok (Animalia)
    Törzs:Ízeltlábúak (Arthropoda)
    Altörzs:Hatlábúak (Hexapoda)
    Osztály:Rovarok (Insecta)
    Alosztály:Szárnyas rovarok (Pterygota)
    Alosztályág:Újszárnyúak (Neoptera)
    Öregrend:Fejlett szárnyas rovarok (Endopterygota)
    Rend:Hártyásszárnyúak (Hymenoptera)
    Alrend:Fullánkosdarázs-alakúak (Apocrita)
    Alrendág:Fullánkosok (Aculeata)
    Öregcsalád:Redősszárnyúdarázs-alakúak (Vespoidea)
    Család:Hangyák (Formicidae)
    Alcsalád:Formicinae
    Alcsaládág:Camponotini
    Nem:Camponotus 
    Faj:barbaricus